Tdl. KIB-formand i bestyrelsen for dansk milliard-virksomhed

Lotte Grønborg Lundberg er ny i bestyrelsen for Monjasa Holding – en dansk milliardsucces.

Resume: Da bestyrelsen for danske Monjasa Holding, der omsætter for over 13 mia. DKK i maritimt brændstof, skulle have nyt medlem, talte det med, at Lotte Grønborg Lundberg havde været formand for KIB – Kvinder I Bestyrelser. Over 40 år på maritime ledelsesposter sikrede erfaring og kompetence. ”Vi skal have de bedste folk ombord for at kunne navigere i morgendagens udfordringer inden for olie og shipping,” siger bestyrelsesformand Christian Merrild i en pressemeddelelse.

 Publiceret 25. oktober 2020 – Af en Executive Magazine reporter

Den første formand for selskabet bag KIB – Kvinder I bestyrelser er blevet valgt til en af sine hidtil største bestyrelsesposter: Lotte Grønborg Lundberg er fra starten af oktober 2020 tiltrådt som medlem af bestyrelsen for den internationale koncern Monjasa Holding, der har hovedkvarter i Fredericia. Koncernen omsætter for over 13 mia. DKK og beskæftiger mere end 500 med 33 forskellige nationaliteter. Monjasa er blandt verdens 10 største maritime brændstofleverandører. Lotte Lundberg har over 40 års maritime lederskabserfaring og sætter nye kompetancer i spil i bestyrelseslokalet.   

Monjasas hovedkvarter i Fredericia.

Med en betydelig erfaring fra A.P. Møller-Mærsk Gruppen og relaterede virksomheder har Lotte Lundberg haft vigtige positioner som leder og adm. direktør i primært Maersk Line, Maersk Procurement and Maersk Broker. I dag er hun chef for Den Danske Maritime Fond og har en række bestyrelsesposter, primært indenfor skibsfart og havne.

”Lotte Lundberg medbringer nye og interessante kompetencer, der dækker mange aspekter i den løbende transformation inden for shipping, herunder flådeledelse og nybygningsprogrammer. Vi skal have de bedste folk ombord for at kunne navigere i morgendagens udfordringer inden for olie og shipping,” siger bestyrelsesformand Christian Merrild i en pressemeddelelse.

Monjasa sikrer maritim brændstofforsyning til skibsfart over hele verden.

Anders Østergaard, der er koncernchef og bestyrelsesmedlem i Monjasa Group: ”Jeg har kendt Lotte i 15 år og har fulgt hendes spændende maritime karriere hos A.P. Møller-MærskGruppen og hos havnemyndigheder og maritime organisationer. Lotte er energisk, nysgerrig, åben og har en jordbundet personlighed, som gør hende og Monjasa til et godt match. Monjasa nærmer sig 20 år i olie og shipping og Lottes tilstedeværelse i bestyrelsen fremhæver den overordnede vækst i gruppen.”

Lotte Grønborg Lundberg er født i 1959 og blev lederaspirant i A.P. Møller-Mærsk i 1978 og etablerede en karriere i internationale ledelsespositioner indtil 2017. i 2018 blev hun bestyrelsesformand for KIB – Kvinder I Bestyrelser og i 2019 chef for Den Danske Maritime Fond. Hun har en bachelor i International Business fra CBS og forskellige ledelsesprogrammer fra IMD, Columbia University og CBS.

I bestyrelsen for Monjasa erstatter hun Tage Bundgaard, der trækker sig som 75-årig efter otte år i bestyrelsen. Bestyrelsen består nu af Christian Merrild (fm.), Flemming Ipsen, Peder Gellert Pedersen, Lotte Grønborg Lundberg og Anders Østergaard. Læs mere om bestyrelsen her.

Læs mere:
https://monjasa.com  

 Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.