Ny topdirektør i it-branchen: Merete Søby Executive VP i KMD

Resumé: Bliver 1. maj Executive Vice President for en af KMDs største strategiske aktiviteter, Data Driven Solutions. Dermed kommer endnu en kvinde på en toppost i it-branchen. Hun har været landechef for Hitachi Vantara siden 2008. I KMD bliver hun en del af den øverste ledelse. Hun skal bidrage til forretningsudvikling og drive strategien under det nye japanske ejerskab.

Publiceret 20. april 2020 – Af en Executive Magazine reporter

Merete Søby, managing director og landechef for Hitachi Vantara siden 2008, bliver 1. maj Executive Vice President i KMD, en af landets største it-leverandører. Dermed er virksomhedens search efter en ny chef for divisionen Data Driven Solutions sluttet. Den blev indledt i februar efter en justering af virksomhedens strategiske aktiviteter. Hun bliver en del af KMDs øverste forretningsledelse.

”Solid erfaring med japansk ejerskab”
Eva Berneke, adm. direktør i KMD begrunder valget og udnævnelsen:

“Jeg har gennem mange år været imponeret af Merete Søbys kunderettede tilgang og forståelse for, hvordan teknologi kan gøre hverdagen bedre og mere effektiv, så jeg er glad for at få hende om bord. Sammen med vores ejere fra NEC er vi ved at udvikle vores forretning med fokus på vækst, og Meretes profil passer perfekt til opgaven. Hun er en stærk kapacitet i forretningsudvikling med afsæt i innovation og teknologi. Hun kommer med solid erfaring fra japansk ejerskab, hvor hun kan dele sin viden og erfaring med sine nye kolleger i KMD.”

”KMD følges af de fleste i branchen”
Merete Søby siger, at “KMD er en af de virksomheder, som langt de fleste i branchen følger”.

”Det handler ikke bare om virksomhedens størrelse, men også om den samfundskritiske infrastruktur, som KMD gennem mange år har understøttet. Det har også stor positiv betydning, at KMD har fået et japansk ejerskab. Jeg har gennem mange år arbejdet for japanske koncerner, og har den største respekt for deres tilgang til at drive en forretning og skabe resultater. Også den måde, man ser på kunderne, og den ære, der ligger i at drive en udvikling, der gør nytte i samfundet.” Data Driven Solutions, som Merete Søby bliver øverste ansvarlige for i KMD, leverer software og datadrevne løsninger på tværs af sektorer og har samtidig hovedansvaret for KMDs salg til det private erhvervsliv. Blandt forretningsområderne hører Data, Information Management & Analytics-løsninger, software til energi- og forsyningsområdet samt HR- og lønsystemer .

Fra søfart til it-branchen
Merete Søby, 45, startede sin karriere i 1994 som trainee hos Mærsk. Hun stoppede i 1999 som Marketing and Sales Executive for at skifte til it-branchen. Hun begyndte som Account Manager hos amerikanske Compaq/HP i fem år. I 2004 skiftede hun til japanske Fujitsu Siemens Computers som salgsdirektør, hvor hun bl.a. fik storkunder. Efter positionen som ansvarlig for Marketing, PR og Product management for Fujitsu i Norden kom hun i 2008 til Hitachi Data Systems, hvor hun blev landechef.

Merete Søby har en HD i afsætning fra CBS. Hun har flere internationale uddannelser, herunder Global Business Program fra Harvard Business School og IMD Digital Leadership Programme.

KMD omsætter 5,3 mia. DKK med 3.200 ansatte
KMD er den største danske it-virksomhed. Virksomheden udvikler og leverer software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark og udvalgte segmenter i Skandinavien. Koncernen har dattervirksomheder i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Polen – og over 1.500 danske og internationale kunder fra den offentlige og private sektor. KMD-koncernen har en årlig omsætning på 5,3 mia. DKK og 3.200 ansatte. KMD er et datterselskab af den japanske koncern NEC Corporation, der er blandt de globalt førende inden for integration af it- og netværksteknologier.

Læs mere: www.kmd.dkBe the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.