Mette Bloch: Verdensmester i bestyrelser

”Jeg har gjort mange spændende ting i mit liv. Nu skal det handle om at lære bestyrelser i vækstvirksomheder om at vinde,” siger den tdl. dobbelt verdensmester i singlesculler, Mette Bloch. (foto: Sofie Pihl)

Resumé: Mette Bloch har hele to verdensmesterskaber bag sig i roning. Nu arbejder hun som forfatter, foredragsholder, coach – og som det nyeste som medlem af organisationen KIB-Kvinder I Bestyrelser: ”Virksomhederne skal have mod til at trække på nye profiler i bestyrelserne i stedet for de traditionelle spejlbilleder”. Hendes primære kompetence er ’at vinde’. ”Det kan en del bestyrelser lære noget af,” mener hun.

Mette Bloch blev den første kvindelige danske verdensmester i singlesculler i 1990 og siden gentog hun præstationen i 1992. De to guldmedaljer blev suppleret med to bronzemedaljer i 1990 og 1993. Hun fødte datteren Line i 1996 og stillede derefter op i 1998, hvor hun vandt World Cup-regattaen i München. Fra 1999 har hun været foredragsholder, forfatter og entertainer. Nu skal hun noget nyt, nemlig at gå bestyrelsesvejen: Hun er nyt medlem af organisationen KIB-Kvinder I Bestyrelser, der netop arbejder med karriereudvikling gennem bestyrelsesarbejde. Det sker for at gå bestyrelsesvejen.

Hun har en erfaring, der er både dybere og bredere end de fleste topledere. Udover at have udviklet konceptet ’at vinde’ til perfektionisme, har hun også vist et betydeligt erhvervsmæssigt mod, da hun 8. november 2010 lejede Tivolis Koncertsal med 1.600 pladser til sit one-woman show.

”Jeg har altid beundret stand-up komikere og havde lyst til at afsøge, om det var en disciplin, jeg også kunne begå mig i. Som professionel sportskvinde er jeg vant til, at enhver præstation kræver træning, træning og træning. Så jeg arbejdede med teksterne, scenografi, musik og den samlede performance i et helt år. Det var enormt tilfredsstillende at opleve, at det kunne lade sig gøre, også selv om jeg ikke just blev millionær af showet. Alligevel tror jeg, at mange af os overser en forbløffende masse muligheder, fordi vi ikke tør give os i kast med det ukendte.”

Spændende med bestyrelsesposter
KIB-Kvinder I Bestyrelser er et karriereudviklingsprogram med konceptet Leadership Through Boards®, hvorefter medlemmerne for strategisk tilgang til deres operative arbejde som ledere gennem bestyrelsesarbejde. De deltagende virksomheder er vækstvirksomheder, der spænder over et bredt spekter, fra it over korte kæder til en speciallægeklinik.

”Der er tillid til, at jeg kan bidrage til netop vækstvirksomheder, fordi de oftest mangler vinderfokus. Samtidig har jeg fra min foredragsvirksomhed og mit forfatterskab betydelig erfaring i at kommunikere. Det er også en forudsætning for at begå sig i ledelser og bestyrelser,” konstaterer Mette Bloch.

Læs mere: www.blochamok.dk

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.