Marianne Kirkegaard: Går efter bestyrelseskarriere

Kronprinsesse Mary, prisvinder Marianne Kirkegaard og formand Thomas Thune Andersen (foto: Women’s Board Award)

Resumé: Marianne Kirkegaard, 52, er en af Danmarks succesrige erhvervspersoner. I interview i Lederstof.dk fortæller hun bl.a.om sine fremtidsplaner, når hun slutter som  President og CEO i den internationale bageartikelkoncern CMS Bakery Solutions  med hovedkvarter i Atlanta, USA. Hun er i dag bestyrelsesformand for Fertin Pharma og bestyrelsesmedlem i blandt andet Pandora, Salling Group og AAK. Tildelt Womens Board Award 2018 og kåret af Insights Success som en af USA’s 30 mest indflydelsesrige kvinder i 2018.

Publiceret 1. november 2020 – Redigeret af Peter Horn – webredaktør Lucas Kanno Kastberg  

”Selvom Marianne Kirkegaard har brugt meget tid på sine forskellige lederposter gennem årene og i dag er topchef for en global virksomhed med en milliardomsætning, har det ikke stoppet hende i at takke ja til flere udfordringer. Gennem de seneste år har hun fået flere bestyrelsesposter i store virksomheder som Fertin Pharma, Pandora og Salling Group,” skriver Anders Hvass og Christina Nordvang i Lederstof.dk. 

Ud over lysten til at involvere sig i andre virksomheder har det også været drevet af en klar strategi om at holde netværket i Danmark og Skandinavien ved lige og lægge de første grundsten til en karriere efter direktørposten i CSM Bakery Solutions. Øverste ledelse: 1 kvinde som CEO og 4 mænd som SVP – Næste lag: 2 kvinder og 8 mænd i Management Team. Ejeren er Corbion NV  , hvor danske Steen Riisgaard  er blandt bestyrelsesmedlemmerne, der også tæller 2 kvinder.

”Man kan ikke bestemme en bestyrelseskarriere fra mandag til tirsdag”

”Jeg drømmer om, når jeg er færdig med det her ”executive liv”, at hellige mig en bestyrelseskarriere. Det kan man ikke bestemme fra mandag til tirsdag. Det skal man i gang med tidligt. Så når jeg faser det andet liv ud, så får jeg endnu mere tid til bestyrelseskarrieren. Det er alt sammen noget, der giver mig masser af energi. Jeg er vild med de virksomheder, jeg sidder i,” siger hun.

Ideelt set er drømmen, at Marianne Kirkegaard med sin mand kan fortsætte at have en base i Atlanta og Danmark (Foto: CSM Bakery Solutions)

Når overgangen sker, bliver det ikke uden et liv i udlandet, hvis Marianne Kirkegaard selv kan bestemme. Ideelt set er drømmen, at hun og hendes mand kan fortsætte med at have en base både i Atlanta og Danmark, skriver Lederstof.dk.

”Det glæder jeg mig rigtig meget til. Jeg synes, det er spændende, at jeg ikke ved præcis, hvad der sker næste år ved denne her tid,” siger hun. 

Toplederjob med overraskelser

Marianne Kirkegaard blev i november 2016 som CCO tilbudt jobbet som øverste direktør for CSM Bakery Solutions i Atlanta, en af verdens førende inden for bageartikler med 8.500 ansatte og en omsætning tæt på 20 mia. DKK. Hun sagde ja til at være ”direktør for det hele” og dermed ansvar og arbejdspres fra et stort oprydningsarbejde i virksomheden.

Arbejdet som topchef viste sig at blive en sværere opgave end som så (…). Der skulle skabes tillid til medarbejdere, leverandører og investorer igen, og der skulle frasælges en del af virksomheden, fortæller Lederstof.dk.

”Det var en sværere opgave, end jeg havde regnet med, men jeg har aldrig fortrudt. Jeg har aldrig lært så meget, som jeg har gjort de sidste fire-fem år, hvor jeg har haft det her job,” siger hun.

Modet skal med
Overordnet set er Marianne Kirkegaard ikke en leder eller et menneske, der fortryder ting. Og hun er heller ikke en person, der siger nej til nye udfordringer, hvilket er en af de kvaliteter, hun selv er mest glad for, noterer Lederstof.dk.

”Jeg er superstolt over, at jeg har været modig nok til at acceptere alle de udfordringer. Jeg har aldrig sagt nej til en mulighed”

”Jeg er superstolt over, at jeg har været modig nok til at acceptere alle de udfordringer, folk har præsenteret mig for. Jeg har aldrig sagt nej tak til en mulighed. Jeg har altid haft gode chefer og arbejdet i gode virksomheder, som konstant har været på vagt i forhold til, hvornår jeg var klar til en ny udfordring og har tilbudt mig fantastiske udfordringer igennem hele rejsen. Så dem er jeg dybt taknemmelig for,” siger hun.

Til inspiration gennemfører KIB – Kvinder I Bestyrelser konferencen MOD i Ledernes MødeCenter fredag 13. november. Læs om programmet her: https://executivemagazine.dk/konference-sadan-far-du-mod-til-at-vinde/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.