Ligestilling: ”Sådan får vi flere kvinder i politik”

Der er 39% kvinder i politik – og der skal være flere i fremtiden, mener tværpolitisk initiativ. (foto: Hannah Busing – Unsplash)

Resumé: Tværpolitisk samarbejde mellem S, V, SF, RV, EL og ALT resulterer i inspirationsmateriale, der skal sikre ” flere kvinder og diversitet i politik”, som partiorganisationer kan bruge i deres arbejde for at få en bredere talentpulje, bl.a. op til det kommende kommunal- og regionsrådsvalg.

Publiceret 12. september 2021 – Af EM – webredaktør: Lucas Kanno Kastberg

Mens det fortsat har lange udsigter til at få skabt en effektiv indsats for at optimere brugen af samfundets resurser i ledelse og bestyrelser, gør en række politiske partier ”noget for sig selv”. I en pressemeddelelse fra ligestillingsministeren hedder det:  ”Danmark halter efter de øvrige nordiske lande, når man ser på kvinders repræsentation i politik. Efterårets kommunal- og regionsrådsvalg er en oplagt mulighed for at fremme diversitet og kvinder i politik. Men der er også behov for at arbejde mere langsigtet.”

”Derfor er der som led i et tværpolitisk samarbejde mellem S, V, SF, RV, EL og ALT nu udarbejdet et inspirationsmateriale ”Sådan får vi flere kvinder og diversitet i politik”, som partiorganisationer kan bruge i deres arbejde for at få en bredere talentpulje.”

”Materialet indeholder fem råd til, hvordan partier kan arbejde aktivt med området. Rådene har fokus på både ledelse, kulturforandring i partierne og brug af rollemodeller, og de følges op af en række konkrete anbefalinger og initiativer, der enten kan iværksættes her og nu eller implementeres over en længere periode. Derudover er der cases og gode eksempler fra erhvervs- og foreningslivet samt citater og fakta.”

Download:
Flere kvinder i Politik (bm.dk)