Ligestilling handler om business fremfor køn

”Organisationer som er bedre til at rekruttere og fastholde kvinder, er også de bedste steder for mennesker at arbejde,” siger Avivah Wittenberg-Cox. (Foto: Video, Telegraph Online)

Resumé: Forstå det nu – ”Ligestilling i erhvervslivet handler hverken om kvinder eller mænd, men om kulturelle og systematiske strukturer som konsekvent lader sig gentage på grund af bestyrelser og lederes manglende fokus på at tilpasse sig de ændringer, som er opstået på arbejdsmarkedet de seneste årtier.” Det siger Avivah Wittenberg-Cox, direktør for 20-first, i et interview med Telegraph Online. Hun påpeger, at uligheden ikke er kvindernes problem, men ledernes, og at den har ligelig affekt på begge køn. ”Hvis man indrammer det som kvindernes problem og én mangfoldighedsdimension blandt andre, vil det være dømt til at gå galt,” siger Avivah Wittenberg-Cox. Hun understreger, at udfordringen er at få lederne til at se ligestilling som en interessant forretningsmulighed fremfor et kedeligt og uoverskueligt problem.

Publiceret 17. januar 2021 – Af Lucas Kanno Kastberg

Avivah Wittenberg-Cox, direktør for det globale konsulentfirma 20-first, mener at løsningen på kønsbalancen i erhvervslivet ikke er ”at se på kvinder om mænd som to separate køn”.

Det fortæller hun i et interview med journalist Stefan Stern fra Telegraph Online.

Hun mener, at man burde vende blikket imod de mange ledere, kulturer og systemer, som har præget måden, hvorpå man ansætter folk på arbejdsmarkedet.

Mange ledere forstår ikke opgaven
Mange ledere er uvidende om problemet og for inkompetente til at lede vejen igennem de mange forandringer, som har påvirket arbejdsmarkedet i løbet af det 21. århundrede. Derudover er der opstået en generel tendens med kulturer, som anser sig selv for mere maskuline end hvad de egentlig er. Det indebærer en udelukkelse af mange kompetente kvindelige talenter, som hun ydermere understreger, udgør ”60% af verdens veluddannede talenter”.

”Hvad er der i vejen?”
”Spørgsmålet er ikke, ’Hvad er der i vejen med kvinder?’, men derimod ’Hvad er der i vejen med dét system og dén kultur, som vi hyppigt gentager og arbejder ud fra?’, med et fokus på, hvad lederne er nødt til at forstå for at få ændret denne tendens,” fortæller hun. Avivah Wittenberg-Cox understreger desuden, at disse problemer, som skabes blandt ledere og bestyrelser, påvirker begge køn ligeligt. Hun understreger, at udfordringen er at få lederne til at se ligestilling som en interessant forretningsmulighed fremfor et kedeligt og uoverskueligt problem.

Se hele interviewet: 20-First Interview Final Cut