KIB har en bestyrelsesplads ledig Søg nu – måske passer stolen dig

Resume: Kvinder I Bestyrelser opslår post til sin egen bestyrelse offentligt, når den nuværende formand trækker sig. ”Det understreger, at vi mener det alvorligt, når vi foreslår, at alle leder- og bestyrelsesposter skal opslås offentligt for at få de bedste kandidater at vælge mellem,” siger KIBs stifter og direktør.

 Publiceret 8. april – Af en Executive Magazine reporter

Gitte Maya Elsing, siden 2014 leder af Kvinder I Bestyrelsers formandskab, ordførende i bestyrelsen fra 2017 og senest bestyrelsesformand fra 2018 for Kvinder I Bestyrelser Danmark ApS., har meddelt, at hun ikke genopstiller ved næste generalforsamling ”af egne grunde”. Hun har fremdeles stillet sig til rådighed som ambassadør og rådgiver for medlemmer og vækstvirksomheder.

”Vi skylder Gitte Maya tak for en flot indsats, hvor hun har været med til at introducere KIB fra den formelle start i 2015 og til omdannelsen af KIB fra en afdeling i Peter Horn & Co. Management Consulting til en selvstændig, kommerciel NGO-organisation,” siger KIBs stifter og direktør, Peter Horn.

Kampagnen ”Der mangler noget!” stor succes

”Sidst har Gitte Maya med Annette Piilgaard været i spidsen for kampagnen ”Der mangler noget!”, der med en dygtig indsats fra KIBs sekretariat har givet en betydelig synlighed og gennemslagskraft. Kampagnen har givet omtale for et millionbeløb i ca. 50 medier – og den er ikke slut endnu,” siger Peter Horn.

Nu kommer så næste skridt – nemlig omdannelsen af KIB til en erhvervsdrivende fond , som ejerne planlægger gennemført inden for de næste par år. Formålet vil fremdeles være at fremme kvinder i ledelse og bestyrelser – hvilket den nu udskudte konference ”ALLE VINDER” i Landstingssalen på Christiansborg med fokus på offentlige opslag af ledelses- og bestyrelsespositioner frem for kvoter er et eksempel på.

Alle kan søge -men skal være medlem

”Netop konferencens fokus betyder, at den ledige bestyrelsespost bliver opslået offentligt – om end det kræver medlemskab af KIB at søge den. Det betyder, at du – på linje med alle andre medlemmer af KIB – kan søge denne bestyrelsespost i henhold til stillingsopslaget nedenfor. Hvis du ønsker en orienterende samtale før du eventuelt søger, er du velkommen til at kontakte mig,” siger KIBs direktør.

Anne-Lykke Mau, advokat og VP i KMD og Kjersti Lund, Global Executive Director i Designit, fortsætter i bestyrelsen og vil deltage i udvælgelsen af den nye bestyrelsesperson.

Den synlige frontfigur

Gitte Maya Elsing har givet sin afgang som formand for KIB-Kvinder I Bestyrelser disse ord på sin LinkedIn-profil:

”KIB – Kvinder I Bestyrelser er en organisation, der grundigt og effektivt sætter kønsdiversitet på dagsordenen og udvikler kvinder til næste løft i karrieren. Efter seks års engagement som synlig frontfigur for KIB og synlig talskvinde for diversitet, har jeg valgt at afgå som bestyrelsesformand ved næste generalforsamling og give stafetten videre.”

”Det har været en rejse af dimensioner for KIB og for mig personligt. Målrettet at arbejde for at få sat kønsdiversitet på dagsordenen og udpege, udvikle og udfordre det kvindelige talent, har været både spændende, givende og også udfordrende. Jeg har i min tid i KIB mødt utallige erfarne og kompetente kvinder mere end klare til at berige virksomheders øverste ledelser. Selvom ”nogen” antyder, at de kvinder ikke findes derude, kan jeg forsikre om, at de findes, de er superkompetente og der er rigeligt at vælge mellem,” skriver Gitte Maya Elsing.

Læs mere: www.kvinderibestyrelser.dk

https://executivemagazine.dk/mona-juulBe the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.