Karriere: Anja Monrad ny chef for Dell Technologies Western Europe

Anja Monrad tager endnu et karrierespring i Dell Technologies til Vesteuropa. (foto: Dell)

Resumé: Anja Monrad fortsætter karrieren opad i Dell: Hun forlader chefposten for Dell i Øst- og Centraleuropa for at tage en tungere international toppost: Direktør for Dell Technologies Western Europe med ansvar for syv lande – før var det 32.  ”Landemæssigt er det færre, men markederne er meget større,” siger hun i interview med Conputerworld..

Publiceret 8. august 2021 – Af Redaktionen

En af it-branchens stærkeste karrierekvinder, Anja Monrad, har taget endnu et trin op ad karrierestigen. Hun har forladt chefposten for Dell i Øst- og Centraleuropa for at tage den tungere, internationale toppost som direktørfor Dell Technologies Western Europe med ansvar for syv lande – hvor det før var hele 32. ”Landemæssigt er det færre, men markederne er meget større,” siger hun i et interview med Computerworld.

Anja Monrad overtog tidligere på året posten som formand for  it-branchen, mens Dell Danmarks salgsdirektør, den dynamiske Heidi Have, er blevet formand for ”Kvindelige ledere i it-branchen”. Anja Monrad er i dette udvalg, hvor hun har haft sæde i en årrække.

I februar 2010 interviewede Executive Magazine hende om “jobskifter i samme virksomhed”:

Anja Monrad, global direktør for Consumer & SMB Marketing operation i computervirksomheden Dell, mener, det kan være en fordel for karrieren og den personlige udvikling at blive i samme virksomhed – i stedet for at hoppe fra virksomhed til virksomhed.

“Jeg har opbygget et personligt brand, som virksomheden kender. De kender mine kompetencer og ved, at jeg tidligere har klaret udfordringer med succes. Det har givet mig mulighed for at skifte spor og skabe bredde i min karriere. Har du en historik i virksomheden, er det nemmere at skifte position, f.eks. fra ikke-leder til at være leder. Eller gå fra at være chef for det lokale marked til det globale. En lang succesfuld historik kan være medvirkende med at man fra virksomhedens side tør tage flere chancer og tilbyde dig nogle mere modige jobrotationer,” siger Anja Monrad.

I Dell har Anja Monrad haft syv forskellige job. Hun skifter position med halvandet års mellemrum.

“Når du starter i en ny virksomhed, bruger du naturligvis energi og tid på at lære virksomhedens koder og normer. Hvordan taler man sammen i virksomheden? På hvilken måde præsenteres der oplæg? Er du allerede inde i virksomhedens sjæl, lærer du hurtigt at begå dig i en ny afdeling eller ny ledergruppe. Det bliver nemmere for hver gang, og du kan hurtigere fokusere på det vigtige – den nye opgave.”

“Jeg har skabt mig et omdømme, som organisationens medarbejdere kender. Når jeg skifter funktion i Dell, kan jeg hurtigere opbygge et godt team end en udefra. Det er nemmere ved at tiltrække talentfulde medarbejdere. De kender mit brand i virksomheden og ved, at jeg er god til at understøtte deres karriere og personlige udvikling.”

Selv om hun fremhæver de mange fordele, påpeger hun, at det ikke skal være et mål i sig selv at blive 10 år i samme virksomhed.

“Det er vigtigt, at det er en virksomhed, der satser på medarbejdernes karriereudvikling. Ellers kan man hurtigt stagnere. For mig har det også stor betydning, at det er en global virksomhed, så der hele tiden er nye muligheder.”

Ramt af to hjerneblødninger
For to år siden blev Anja Monrad ramt af to hjerneblødninger. Hun var så heldig at være blandt de 50 procent, der overlever – og endnu heldigere også at være blandt de få, der slipper uden hjerneskade. Det betød en pause fra arbejdet i fire måneder.

“Som for så mange andre, der har en nærdødsoplevelse, var det en lærerig hændelse. Jeg begyndte at tænke over, hvad jeg vil med mit liv, og fandt heldigvis ud af, at jeg er glad for det liv, jeg lever, og ikke ønskede fundamentale ændringer.”

Pausen fra Dell gav Anja Monrad mulighed for at se på sin rolle med andre øjne. Efter fire måneders pause begyndte hun at prioritere netværk højere.

“Det manglede. Mine mange europæiske og globale jobs havde gjort, at jeg mistede forbindelsen til erhvervslivet i Danmark. Nu er jeg med i vl-gruppe 64 og ITB-Styregruppen for Kvindelige ledere i IT branchen. Netværk er vigtig for læring og din fremtidige karriere.”

70-100 rejsedag om året
Anja Monrad rejser mellem 70-100 dage om året. Det vil sige en til to uger om måneden. Hun ser det ikke som et problem.

“Min familie har vænnet sig til det. Jeg har taget et valg, som vi har indrettet os efter. Til tider er der forældremøder og andre arrangementer, jeg ikke kan komme til. Og nogle dage har jeg telefonmøder med f.eks. Singapore og Texas kl. fem om morgenen eller sent om aftenen. Men så har jeg til gengæld nogle ledige stunder midt på dagen. Den store fleksibilitet gør at jeg kan hygge med familien om eftermiddagen,” siger Anja Monrad.

Hun ser ikke noget problem i at kombinere karriere og familieliv og mener, at det ikke bør hindre kvinder i at gøre karriere.

“Det er klart, at man må gå på kompromis på nogle områder. Man skal acceptere, at man ikke kan være perfekt. Det er svært at gøre karriere og samtidig stå for hjemmebagte kager. Man må købe sig fra nogle af de hjemlige ydelser som rengøringshjælp og eventuelt investere i en au pair-pige.”

Hun har ændret holdning i debatten om et kvotesystem for flere kvinder i bestyrelse.

“Nu skal der ske noget. Derfor er det nødvendigt med et kvotesystem. I mit daglige arbejde kan jeg se, at klare målsætninger og rapportering virker.  If you can’t measure it – you can’t manage it. I Dell bliver ledere målt på, om teamet er mangfoldigt sammensat.

Læs mere:
www.dell.com