Coop og måltal: Nye direktører for HR og Irma

Lotte Hjortlund Andersen ny HR-direktør og Charlotte Nilsson Norby ny Irma-direktør (foto: LinkedIn og Pressefoto)


Resumé: Coop har indtil nu ikke levet op til egne mål for kvinder i topledelse. Nu har Kræn Østergård Nielsen, adm. direktør i Coop fundet afløserne for kædedirektør i Irma og HR-direktør.  Den ene starter 16. april og den anden 1. maj. Charlotte Nilsson Norby skal styre og styrke Irmas 68 butikker i hovedstadsområdet og Lotte Hjortlund Andersen indgår i direktionen på HR-området. Coop har i forvejen udnævnt Maria Beck-Tange til kædedirektør for Dagli’Brugsen. Lotteri-direktør Pernille Wendel Mehl ny i bestyrelsen.

Publiceret 28. februar 2021 – Af Peter Horn – Webredaktør: Lucas Kanno Kastberg

Selv om det fortsat ikke myldrer med kvinder i Coops topledelse, er dagligvaregiganten på det sidste kommet efter at finde dygtige kanidater til flere af sine nøglepositioner: Kræn Østergård Nielsen, adm. direktør i Coop fundet afløserne for kædedirektør i Irma og HR-direktør.  Den ene starter 16. april og den anden 1. maj. Charlotte Nilsson Norby skal styre og styrke Irmas 68 butikker i hovedstadsområdet og Lotte Hjortlund Andersen indgår i direktionen på HR-området. Coop har i forvejen udnævnt Maria Beck-Tange til kædedirektør for Dagli’Brugsen.

Også i Coops bestyrelse er der nyheder: Pernille Wendel Mehl, 47, adm. direktør for Danske Lotteri Spil A/S, er indtrådt i bestyrelsen marts 2021. Hun har en karriere i markedsføring og dagligvarer, der strækker sig over mere end 25 år. Tidligere som produkt- og marketingchef i Schulstad Lantmännen 1997-2000 og som marketingchef i Orkla Foods 2003-2006. Fra 2007 til 2014 var hun direktør i et af Danmarks største reklamebureauer, BBDO, de sidste fire år som adm. direktør. Hun er formand for Dansk Markedsføring. Dermed har bestyrelsen tre kvindelige medlemmer, to generalforsamlingsvalgte og et medarbejdervalgt.

Marked med hård konkurrence
Banen er således kridtet op til et fornyet opgør med ærkerivalen Salling Group, Dagrofa og Rema 1000. Især Irma har en stor opgave i at genvinde sit ”gamle brand”, som blev skabt af navnkundige Børge Olsen og siden poleret af Alfred Josephsen, før brandet blev helt spist af Coop. ”At konkurrere med Brugsen er som at hugge wienerbrød fra bagerbørn,” sagde Irma-Olsen engang i 70-erne i Morgenavisen Jyllands-Posten. Siden blev Irma sensationelt solgt til ærkerivalen.

Nu er der så lagt op til en saltvandsindsprøjtning med Charlotte Nilsson., 52, som ny kædedirektør i Irma.

Irma har haft en konstitueret direktør, siden Søren Steffensen fratrådte i efteråret, brikkerne på dagligvarehandelens skakspil blev flyttet rundt.

Charlotte Nilsson Norby kommer som direktør i Løgismose Meyers, hvor hun havde ansvaret for Løgismose. PÅ hendes CV står bl.a.  det nordiske indkøbsselskab Coop Trading og den globale fødevarekoncern Mars.

”Charlotte har netop den erfaring med og kærlighed til varerne, der er så afgørende i Irma. Kæden skal udbygge forspringet som den mest innovative dagligvarekæde i Danmark med den bedste kvalitet i varer og service,” siger Kræn Østergård Nielsen, adm. direktør i Coop i en pressemeddelelse.

Irma har 68 butikker i hovedstadsområdet. Med Charlotte Nilsson Norby skal dagligvarekæden præstere en stærkere markering på markedet.

”Jeg ser frem til at styrke Irmas ikoniske brand og position i markedet,” siger Charlotte Nilsson Norby, der tiltræder 16. april.

Ny HR-direktør skal gøre Coop mere attraktiv
Coops topchef Kræn Østergård Nielsen valgte for tre måneder siden at flytte rundt på topledelsen, sige farvel til nogle navne og nu er der kommet et nyt til som HR-direktør: Lotte Hjortlund Andersen, 49, har efterfulgt den højprofilerede Jens Romundstad, der som ”Biker-Jens” slog igennem i flere tv-programmer – og siden skabte gode resultater inden for HR.

Lotte Hjortlund Andersen kommer direkte fra ISS Facility Services, hvor hun gennem 12 år har haft forskellige stillinger med fokus på områderne HR og CSR, senest som People & Culture Director& Global Head of Diversity & Inclusion. Hun blev udpeget som en af verdens 100 mest indflydelsesrige CSR-ledere i 2016 og 2018. Med HR-holdet i ISS modtog Lotte Hjortlund Andersen HR-prisen i 2018. Den selvsamme pris gik sidste år til forgængeren hos Coop Jens Romundstad. Hun tiltræder 1. maj.

”Med Lotte på holdet får vi den rigtige kapacitet til at stå i spidsen for at udvikle Coop til dansk detailhandels mest attraktive arbejdsplads og det foretrukne sted at gøre karriere. Og ikke mindst at gøre det med fokus på mangfoldighed, som hun har arbejdet meget med hidtil,” siger Kræn Østergård Nielsen.

Ledelsesmæssige ændringer i Coop

Kræn Østergård Nielsens nye ledelsesteam:

Koncerndirektør for Kvickly, SuperBrugsen og Dagli´Brugsen
Nyoprettet: Allan Kristoffersen kommer fra Matas, hvor han var retaildirektør. Tidligere bl.a. kædedirektør i Coop.

Kædedirektør i SuperBrugsen
Jesper Gottschalck Jensen, hidtil salgsdirektør for kæden.

Kædedirektør for Kvickly
Torben B. Andersen, hidtil kædedirektør i Dagli´Brugsen og senest tillige konstitueret kædedirektør for Kvickly.

Kædedirektør for Dagli’Brugsen
Maria Black-Tange; kom fra en stilling som adm. direktør for Brandfactory Danmark.

Kædedirektør for Coop365 og Fakta
Thomas Nielsen var adm. direktør for isenkræmmerkæden Kop & Kande, hvor han. salgsdirektør og konstitueret kædedirektør i Coop.

Kædedirektør i Irma
Søren Steffensen fratrådte. Charlotte Nilsson Norby udnævnt efter den kommercielle chef – Rikke Wolff – har været konstitueret kædedirektør

Direktør for digital og e-commerce
Morten Viktor  har hidtil været digital direktør i Coop og er tidligere koncerndirektør i Berlingske for e-commerce og IT.

Koncerndirektør (COO)
Nyoprettet: Per Thau, tidligere adm. direktør for Dagrofa, kædedirektør i Coop og salg- og marketingdirektør i Unilever.

Koncerndirektør (CFO)
Thomas Brebøl Christensen afløser Kræn Østergård Nielsen. Været CFO i grovvare-virksomheden DLG amba.

Supply Chain-direktør
Carl-Johan Vang Christensen har gennem de seneste år været Supply Chain-direktør i Toms Gruppen.

HR-direktør
Lotte Hjortlund Andersen (se artiklen ovenfor). 

Direktør – Kunder & Kommunikation
Jens Visholm har hidtil har haft ansvar for indkøb, marketing og CSR. Skal fremover stå for den nye afdeling Kunder & Kommunikation. Fortsætter som medlem af direktionen.

Læs mere: www.coop.dk

Styrk karrieren med et medlemskab af KIB – Kvinder I Bestyrelser: www.kvinderibestyrelser.,dk