ANNETTE PIILGAARD NY FORMAND FOR KVINDER I BESTYRELSER

Annette Piilgaard – KIBs nye formand.

Resumé: Bureaudirektør ny formand efter positionen i bestyrelse har været opslået offentligt og helt i tråd med KIBs konference ”ALLE VINDER” på Christiansborg fredag 18. september.

Publiceret 12. juni – af en Executive Magazine reporter

Annette Piilgaard, netop tiltrådt som adm. direktør for reklamebureauet NORD DDB COPENHAGEN, er udnævnt til ny formand for den private organisation KVINDER I BESTYRELSER DANMARK APS, der har til formål at fremme kvinder i ledelse og bestyrelser. Hun afløser den hidtidige formand, Gitte Maya Elsing, der har ønsket at fratræde af ”egne årsager” efter seks år som ordførende i formandskabet og medlem af bestyrelsen.

Bestyrelsesposten er helt i tråd med KIBs eget alternativ til kvoter – at opslå alle leder- og bestyrelsesposter offentligt – sket ved opslag. Dermed havde Annette Piilgaard gode kort på hånden ved sin ansøgning.

Annette Piilgaard har været medlem af organisationen i tre år og er valgt på sine kompetencer, som er kommet til udtryk i markedsføringsbranchen. Senest hos det Publicis-ejede Saatchi & Saatchi, hvor hun med P/L-ansvar gennemførte en turnaround og en fusion, tilførte nye kunder og var en dygtig leder for en gruppe topkreative. Oveni kunne hun også levere, hvad KIB havde brug for.

Succesrigt pro bono samarbejde
Hun indledte et pro bono samarbejde med KIB i 2017. Med KIBs direktør, bestyrelse og sekretariat skabte hun og Saatchi først succes med et designprogram og siden PR-kampagnen ”Det mangler noget!”, der gjorde opmærksom på manglen på kvinder i ledelse og bestyrelser i større virksomheder. En trebenet stol indpakket i en rød sløjfe blev sendt til 10 større virksomheder som en icebreaker. Det har siden ført til gode dialoger og samarbejder om diversitet. Plus udlevering af det manglende fjerde ben.

Det bliver op til den nye formand at introducere konferencen ALLE VINDER fredag 18. september i Landstingssalen på Christiansborg, hvor politiske ordførere, topledere fra erhvervslivet og organisationerne skal søge at finde sammen om at opslå alle leder- og bestyrelsesposter i det private erhvervsliv offentligt.

”KIB fat i at udstyre de godt 30.000 bestyrelser i Danmark, der udelukkende består af mænd, med flere kompetencer og større diversitet. Det sker med en helt ny form for talentsøgning.” siger Annette Piilgaard.

Kvinder i 30.000 mandebestyrelser
”KIB arbejder primært med lederudvikling, fordi seriøst bestyrelsesarbejde fordrer, at tilgangen ofte sker fra direktionsniveau i større virksomheder. Samtidig tager KIB fat i at udstyre de godt 30.000 bestyrelser i Danmark, der udelukkende består af mænd, med flere kompetencer og større diversitet. Det sker med en helt ny form for talentsøgning.” siger Annette Piilgaard. Hun ser frem til samarbejdet med den øvrige bestyrelse, VP og advokat Anne-Lykke Mau, KMD og Global Executive Director Kjersti Lund, Designit.

Næste aktiviteter er udover at leder- og bestyrelsesudvikle KIBs medlemmer i øvre ledelse at implementere diversitær management consulting i en række større virksomheder. ”I strategien vil vi gennemføre et bredere forretningsgrundlag, så vi på baggrund af et ejerønske kan omdanne det nuværende selskab til en erhvervsdrivende fond,” siger Annette Piilgaard.

Læs mere: www.kvinderibestyrelser.dk  – https://nordddb.com/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.