
Resume: Fem resultater fra Bæredygtighedsbarometeret 2021 bl.a. at forbrugerne fortsat ikke er velinformerede om bæredygtige varer. To ud af tre prioriteter samfundsøkonomihøjere, fremgår det af Advice-undersøgelse. Tilbagegang for ligestilling som et bæredygtigt element – fra 33% 2018 til 23% i 2021.
Publiceret 1. maj 2021. Af EM – Webredaktør: Lucas Kanno Kastberg
1. Bæredygtighed stadig lig med grønt
Trods pandemi, MeToo og Black Lives Matter anser danskerne stadig bæredygtighed som grønt. 83 procent peger på, at natur og miljø er identisk med bæredygtighed.
2. Forbrugerne mangler viden
Seks ud af ti er enige i, at en bæredygtig udvikling kræver, at de ændrer deres forbrug. Men det er kun én ud af fem, der føler sig velinformerede om, hvilke varer, der er bæredygtige.
3. Gruppen af passionerede forbrugere fordoblet
Gruppen af apatiske forbrugere er forsvundet. Det skyldes, at danskerne er blevet mere afklarede om deres holdning til bæredygtighed. Gruppen af passionerede forbrugere er mere end fordoblet.
4. Kommunikation understøtter bæredygtighed
Andelen af forbrugere, der oplever, at danske virksomheder er gode til at fortælle om deres bæredygtighedstiltag, er stigende. Og netop kommunikation om bæredygtige tiltag er ifølge Advices analyse drivende for danskernes opfattelse af, om en branche er bæredygtig.
5. Samfundsøkonomi prioriteres højere end bæredygtig udvikling
På vej ud af coronakrisen mener to ud af tre forbrugere, at det er afgørende, at vi får gang i samfundsøkonomien, mens hver tredje dansker peger på, at danskerne skal sætte skub i den bæredygtige udvikling.
Barometeret baserer sig på spørgeskemadata 21. januar til 1. februar 2021 – 2.014 besvarelser fra et repræsentativt udsnit af befolkningen.
