Klar til bestyrelsen:
Charlotte Skjold Pedersen: Samspil i værdikæden giver succes  
31/12/15
Resumé: Et stort drive, en stærk erfaring med økonomistyring og en evne til hurtigt at sætte sig ind i en virksomheds forretningsmodel har sikret Charlotte Skjold Pedersen 12 års erfaring som leder. Som Head of Finance and Strategy i MAN Diesel &Turbo har hun medansvar for 300 medarbejdere og en årsomsætning på ca. 1,5 mia. DKK.

af Anne Christine Gorm Jensen

Siden Charlotte Skjold Pedersen færdiggjorde sin cand. oecon i 1997, har hun haft travlt på karrierefronten. Hendes talent for økonomi, forretningsstyring og strategiudvikling har betydet 12 års erfaring med lederposter i Post Danmark, Dong Energy og aktuelt i MAN Diesel &Turbo/Primeserv som Head of Finance and Strategy.

Det skal spille sammen
Gennem forandringsledelse, fokus på ressourceudnyttelse, standardisering af processer og ’alignment’ af aktiviteter på tværs af værdikæden skaber Charlotte Skjold Pedersen fremdrift i MAN Diesel & Turbo/Primeserv.

 ”For at samordne de forskellige mål på tværs i virksomheden, så funktioner som salg, indkøb, produktion, supply chain og finans i virksomhedens værdikæde spiller sammen, er det afgørende at kunne sætte sig hurtigt ind i forretningen og være i stand til at forhandle på tværs af virksomheden,” siger Charlotte Skjold Pedersen.

”Det kan være en stor udfordring, da salg og indkøb ikke altid taler samme sprog. Her må man som leder sætte sig ind i deres adfærd og motiver og kommunikere klart og tydeligt, hvorfor det gavner alle funktioner og virksomheden at følge en bestemt strategiplan. Efter forhandlingerne skal vi alle stå tilbage en med win-win-situation.”

En atypisk økonom med sans for helhedstænkning
Charlotte Skjold Pedersen beskriver sig selv som en lidt atypisk økonom. Hvor den typiske økonom har øje for detaljen, har hun fokus på helheden i at drive virksomheden. Det, kombineret med drive og motivation til at se resultater, mener hun har haft betydning for karrieren som leder.

”Det kan lyde banalt, men professionalisering af beslutningsprocesserne i en virksomhed er altafgørende. Nye tiltag skal ikke sættes i gang, medmindre de giver en økonomisk gevinst. Virksomhedens ressourcer skal udnyttes optimalt. Derfor er det vigtigt at have overblik og være i stand til at implementere en udviklingsstrategi for hele virksomheden,” siger Charlotte Skjold Pedersen.

Gensidigt udviklingspotentiale
Organisationen Kvinder i Bestyrelser/We Grow Companies, der matcher bestyrelseskandidater og medlemsvirksomheder i et karriereudviklingsprogram, ser Charlotte Skjold Pedersen som en ny og spændende måde at udvikle sig på gennem praktisk erfaring.

Hun indtrådte i oktober 2015 som formand for advisory boardet for Vores Marked i Farum. Virksomheden omfatter en ny, stor butik, café og showroom som flag store butik for flere i en planlagt kæde. Desuden har Vores Marked en web-shop og en grossistforretning. Kvinder i Bestyrelser/We Grow Companies udvalgte de tre kandidater blandt organisationens bestyrelseskandidater til advisory boardet. Det skete i samspil med virksomhedens ejer og direktør, Birgit Pichat, der selv har erfaring fra bestyrelsesarbejde i et par større virksomheder.

”Det er frugtbart at være med fra scratch og komme tæt på kernen i Vores Marked. Min ledererfaring kan bruges til at skabe struktur, vækst og til at bidrage til rådgivning, så vi sikre virksomhedens position på markedet,” siger Charlotte Skjold Pedersen.

”Omvendt lærer jeg meget af, hvordan min sparring med advisory boardet og ledelsen af Vores Marked skaber resultater. Det kan jeg anvende i min videre lederkarriere og i fremtidigt bestyrelsesarbejde. Samtidig er det spændende at få lov til at følge den rejse, som virksomhedens ejer har begivet sig ud på og være med til at realisere den.”

Engagementet er stort, og Charlotte Skjold Pedersen håber, at hun om fem år stadig er i advisory board eller måske bestyrelsen for Vores Marked, der er vokset og har nået de fremsatte mål. Oveni har hun benyttet sin nye erfaring til at komme i bestyrelsen for flere og større virksomheder.
---
Læs mere:
www.entry.man.eu/dk/dk/virksomhed/Virksomhed.html
www.voresmarked.dk
www.kvinderibestyrelser.dk/

Læs serien:
ExecutiveMagazine/Klar_til_Bestyrelsen_Lisbeth_Hald.htm