Salgschef for Great Greenland: Ambassadør for Kvinder I Bestyrelser 17/04/14

Bente Nørkjær Knap –
ny ambassadør i
KVINDER I BESTYRELSER

Resumé: Bente Nørkjær Knap, den entusiastiske, internationale salgschef for Great Greenland A/S,  er udnævnt til ambassadør for organisationen, hvor hun også er indtrådt i den rådgivende bestyrelse. Kvinder i Bestyrelser vil skabe vækst i op mod 5.000 kvindeejede virksomheder og samtidig give kvindelige ledere mulighed for den første bestyrelseserfaring. ”Jeg håber, jeg kan give mit bidrag ved at inddrage kvindeejede virksomheder og ledere fra grønlandske virksomheder,” siger Bente Nørkjær Knap.

Bente Nørkjær Knap, den entusiastiske, internationale salgschef for Great Greenland A/S, er udnævnt til ambassadør for organisationen KVINDER I BESTYRELSER, hvor hun også netop er indtrådt i den rådgivende bestyrelse. Kvinder I Bestyrelser vil skabe vækst i op mod 5.000 kvindeejede virksomheder og samtidig give kvindelige ledere mulighed for den første bestyrelseserfaring. Great Greenland A/S har  to kvindelige bestyrelsesmedlemmer, Nauja Bianco og Karen Simonsen.

”Jeg håber, jeg kan give mit bidrag ved at inddrage kvindeejede virksomheder og ledere fra grønlandske virksomheder,” siger Bente Nørkjær Knap, der har været hos Great Greenland A/S et par år – efter en spændende karriere med lederposter på Ritzaus Bureau og DR.

I dag har hun også virksomheden Nørkjær Knap Design & Innovation, hvor hun bl.a. udvikler og sælger modetøj  Det er baggrunden for, at hun er udnævnt til ambassadørvirksomhed og rollemodel for andre kvindelige virksomhedsejere, ligesom hendes ledelsesposter også giver baggrunden for fremtidigt bestyrelsesarbejde.

Kvinder har større potentiale
Kvinder I Bestyrelser er stiftet af en adm. direktør, en major og prodekan samt en managementkonsulent. Målet er at skabe vækst og dermed arbejdspladser i kvindeejede virksomheder i Danmark, Grønland, Færøerne og Island og samtidig give kvinder med formel ledelse i større virksomheder mulighed for at få deres første bestyrelsespost.

Det sker ved at tilføre virksomhederne et unikt forretningsmæssigt tankesæt og udvikle erfaringer i spændingsfeltet mellem den enkelte virksomhed og dens bestyrelse. 

”I Danmark har vi valgt at satse på op mod 5.000 af i alt 57.000 kvindeejede virksomheder, nogenlunde svarende til de 12,5 procent, der i undersøgelser betegnes som vækstiværksættere. Vi har imidlertid konstateret, at de kvindeejede virksomheder i forhold til de mandsejede efter fem år i gennemsnit omsætter for 600.000 kroner mindre, og den omsætningskløft vil vi udjævne,” siger major, prodekan Nina Uller, der er en af partnerne i Kvinder I Bestyrelser.

Partnerne i Kvinder I Bestyrelser regner ud fra befolkningstal og erhvervssammensætning med, at mellem 50 og 100 kvindeejede virksomheder i Grønland – primært inden for service, produktion, detailhandel og kreativitet – kan deltage i programmet. Omkring 100 kvinder med ledelsesposter i større virksomheder vil passe til bestyrelsesaktiviteterne.

Kontakten til Grønland
”Bente Nørkjær Knap har via Great Greenland lovet at være vores særlige ambassadør og kontakt i Grønland. Vi håber inden for det næste år, at vi kan gennemføre aktiviteter i Grønland for de kvindeejede  virksomheder og bestyrelseskandidaterne – både som workshops og som uddannelse på internettet og via Skype,” siger Nina Uller. Kvinder I Bestyrelser har hjemmesiden www.kvinderibestyrelser.dk . 
---
Læs mere:
KVINDER I BESTYRELSER
www.kvinderibestyrelser.dk

Se andre ambassadører:

Esther Dora Rado: Iværksætter og ildsjæl
Grundlaget for vækstvirksomheden Corporate Communications skabt, da hun alene vandt et budget for næsen af store, etablerede konkurrenter. Nu er hun i formandskabet og ambassadør i vækstorganisationen
Kvinder i Bestyrelser. Læs
her

Fabrikant og tdl. verdensrekordholder
ambassadør for Kvinder I Bestyrelser

En af dansk handicapidræts mest vindende trumfkort, Connie Hansen, har opbygget virksomheden BY CONNIEHANSEN, hvor hun producerer udstyr og hjælpemidler til mennesker med mobilitetsproblemer. Nu skal virksomheden vokse yderligere gennem organisationen KVINDER I BESTYRELSER, hvor hun nu er udnævnt til ambassadør. Læs her 

Birgit Pichat: Første ambassadør for KVINDER I BESTYRELSER
Vores Marked er den første virksomhed, KVINDER I BESTYRELSER udpeger som vækstcase. Et “fransk marked” med 300 varenumre – fra økologisk vin til økologiske sæber med tre ben: En fysisk butik, en e-handelbutik og en engros handel. Birgit Pichat har efter to år break-even og supplerer med bestyrelsesarbejde. Nu er hun klar til vækst og til et advisory board. Flot profil: Cand. jur., advokat, MBA og internationale ledelsesposter i Frankrig, Danmark og USA. Læs her