Ledelse: Museumsdirektør ny chef for Tv-fakta

 

27/10/2004

Dagmar Brendstrup

Executive summary: Den 51-årige Dagmar Brendstrup fra direktør for Glasmuseet i Ebeltoft til ny tv-chef i Århus. Hun har tidligere været i DR og afløser Per Krogh Simonsen, som nu er programchef i DR Programproduktion.

Af Peter Horn

Dagmar Brendstrup bliver i december ny chef for DR Fakta i Århus. Den 51-årige Dagmar Brendstrup har været direktør for Glasmuseet i Ebeltoft. Hun har en lang karriere i DR bag sig. Hun afløser Per Krogh Simonsen, som nu er programchef i DR Programproduktion - med ansvar for faktaområdet.

DR Fakta i Århus producerer reportage- og dokumentarprogrammer og kendte serier som 'DR Derude', 'Haven i Hune' og 'DR Friland'. Afdelingen står også for hele DRs dækning af kirke- og tro-stoffet.

Dagmar Brendstrup er uddannet journalist og arbejdede i DR fra 1981-99 i DR - først på Kanal 94 i Vejle (nu DR Vejle), og siden i TV-Provinsenheden, hvor hun bl.a. var redaktør og redaktionsleder på programmet 'Landet Rundt'.

Efter fire år som direktør for Glasmuseet i Ebeltoft vender hun tilbage til DR.

Dagmar Brendstrup har været glad for jobbet som direktør for Glasmuseet. - Jeg er glad for at være tilbage i DR. Én af de største udfordringer bliver at videreudvikle DR Fakta og de mange gode medarbejdere. Det er en opgave, jeg går til med ydmyghed, siger Dagmar Brendstrup.

Konstitueret programdirektør i DR Programproduktion, Jette Husum, har forventninger til Dagmar Brendstrup som chef for DR Fakta:

- Dagmar Brendstrup er et menneske med udsyn og fantasi. Hun er en faglig dygtig journalist og har gennem en årrække fået et grundigt kendskab til tv-programproduktion som både tilrettelægger, vært og redaktionsleder. Dagmar Brendstrup er åben over for nye udfordringer, hvilket hendes succesfulde virke som direktør for Glasmuseet i Ebeltoft gennem fire år er et synligt bevis på.

DR Fakta består af cirka 60 medarbejdere og har til huse i DRs lokaler i Århus. 

--- 
Læs mere her: 
www.dr.dk


Udskriv artikel
Print artikel

Tip en ven

Læs også:
Ledelse: Tillid under ansvar
Dialogmøde: Netværkets ABC
Personlig branding som fag på RUC
Strategisk networking en forudsætning for vækst